Afield Whirling Coexistence - Make It An Shawna Night.

Alla har sin plats

Något för alla
Imorse när jag var på min dagliga promenad ner till stranden så gick jag förbi en man som jobbade med trädbeskärning här i området. Och det slog mig hur roligt det jobbet måste vara? Men också otroligt krävande och precist. Hur lyckas man få en vildvuxen buske att se ut som en hund? Hur får man en häck att slutta i exakt 45 grader? Och hur i hela friden får man ett träd att se ut som en vacker barbapappafigur? 

Jag är ju inte det minsta kreativ av mig tyvärr, men jag uppskattar verkligen att andra människor är kreativa så att jag kan få njuta av det som de åstadkommer i sitt arbete. Jag älskar att kolla på när kreativa människor arbetar, eftersom att jag själv inte alls förstår mig på hur dom gör. Det kan vara allt ifrån konstnärer, frisörer eller trädgårdsmästare. För mig är det förundransvärt hur dom kan se i förväg hur de ska gå till väga för att förändra utseendet på en vit duk eller en människa eller en trädgård. Och att alla kreativa människor gör att det ser så lätt ut är ju bara fruktansvärt irriterade.

Jag är en väldigt logiskt lagd människa, så jag vill gärna förstå hur saker och ting går till. Jag vill förstå hur kemin i hårfärgerna fungerar så att jag kan knäcka hemligheten som alla frisörer bär på. Om det ändå vore så enkelt. För tyvärr hänger det ju inte bara på kemin utan på känsla. Och känslor är jag tyvärr inte så bra på att förstå. Jag antar att jag passar bättre i det arbetet jag gör som ekonom. Siffror är logiska och mönstret ändrar sig aldrig. Och framförallt spelar känslor inte någon som helst roll. Eftersom att det helt och hållet är siffrorna som bestämmer hur saker och ting ser ut.